Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småfranska

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Bra bullar som inte behöver jäsa om man inte vill. Går även bra att göra till dom med mjölkallergi

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke, häll i fingervarmt vatten, olja och salt. Tillsätt 12 dl vetemjöl och arbeta degen väl, mer mjöl om det behövs. Låt jäsa 15 min, kan bakas direkt om man vill. Knåda degen smidig, rulla sen 24 bullar som läggs på en plåt. Jäs bullarna. Pensla med ägg, valmo el sesamfrö. Ugn: 250 Tid: 5-10 min, mitt i ugnen

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • katos 15 januari 2008

    Mycket goda och snabba bullar!

  • CrazyPaulina 7 juni 2009

    Vore smart att lägga upp ett justerat recept med hela jästmängder för att underlätta vara bagaren. Antingen färre bullar och 50 gr eller fler och 100 gr jäst.

  • Gonta 8 juni 2009

    Jo det hade det kanske varit. Jag gör alltid dubbel sats =150g jäst, så därför har jag inte räknat om receptet. Har fått detta från ett dagis jag har arbetat på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.