Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småfranska eller Pain Riche

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt recept som går jättefort och självklart är dem jättegoda också

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.) Sätt ugnen på 250 grader.
  2. 2.) Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en plastskål eller rostfri skål. Smula i jästen.
  3. 3.) Tillsätt lite mjöl.
  4. 4.) Arbeta degen med en träsked. Tillsätt om det behövs mer mjöl.
  5. 5.) Fortsätt arbeta degen tills den släpper skålen.
  6. 6.) Låt gärna degen jäsa i skålen under bakduk ca 15 min, men den kan också bakas ut direkt.
  7. 7.) Smörj en plåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
  8. 8.) Knåda degen smidig på ett lätt mjölat bord.
  9. 9.) Rulla ut degen till en längd. Dela längden i 8 lika stora delar per sats för småfranska, 2 lika stora delar per sats för pain riche.
  10. 10.) Rulla varje del till en bulle för småfranska, till smala längder för pain riche, och ställ på plåten.
  11. 11.) Jäs brödet, ca 10-15 min.
  12. 12.) Pensla ev bullarna och strö på vallmofrö. Pain riche snittas, men penslas ej.
  13. 13.) Sätt plåten mitt i ugnen och grädda brödet tills det fått gulbrun färg ca 5-10 min.
  14. 14.) Tag ut brödet och lägg det på galler att svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anders_23033 3 november 2008

    hejsan, jag gjort detta recept för ett litet tag sedan, jag gjorde degen och knåddade den ganska länge i bunken, sedan lät jag den jäs till dubbel storlek, men sedan så gnåade jag inget efter det, jag gjorde bara bitar av det, la ut det på plåt och gräddade i 12 min (gjorde ganska stora bitar) tills dom fått gyllen brun färg, men jag tycker det verkar vara som en scones på insidan, lite degiga i konsestens. beror det på att jag inte knådade efter första jäsningen eller är det bara så dom blir? ps jag lät dem jäsa på plåten 10 min också under duk

  • petrissa 10 april 2010

    Mmmums, vad goda dom blev! Och mycket enkla och smidiga att göra! Toppbetyg!! Det här kommer jag att baka fler gånger! Tack för det här receptet! :o)

  • mammuten80 19 augusti 2011

    Tack för receptet! Kanongoda blev dom. Och jätteenkelt att göra dom. Blir definitivt att baka dessa igen :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.