- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag älskar att plocka och äta kantareller, här kommer en god variant på kantarellpaj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör och mjöl i en matberedare (eller knåda för hand). Mixa riktigt finsmuligt. Stjälp ut smulet på ett bakbord och droppa över 2 msk iskallt vatten, arbeta ihop till en deg med snabba rörelser. Om degen känns för lös, låt den då vila i kylskåp 30 min.
- Lägg i den rensade svampen i stekpannan.
Hetta upp och tillsätt smöret när all vätska ångat bort. Stek kantarellerna gyllene. Pressa över vitlöken och rör runt försiktigt.
- Strö ut osten i botten på pajaskalet. Fördela de stekta kantarellerna över. Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar. Häll detta i pajskalet och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stannat ca 40-50 min.
- Servera med sallad och ev. några skivor rökt kött.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god paj! Denna kommer vi göra många gånger! Ska minska lite på smöret i pajdegen, då skalet blev lite väl sprött.Tack för receptet!
God, men skulle haft mer kantareller och mer ost.
Väldigt god paj! Dubblade receptet för en oval pyrexform, det blev lite mycket deg men det blev gott ändå! Fick inte tag på någon västerbottenost, men tog vanlig riven och blandade med finriven parmesanost vilket smakade utmärkt! Tack för ett bra recept, känns bra att använda svampen till något (här glöms den ibland bort, att plocka är roligare än att rensa...)
Jag tog 400 g förvällda kantareller, man kan ta mer om man vill också. Är de färska får man öka något också eftersom mycket vätska försvinner vid stekningen
mycket god jag lade pajen i små formar serverade med tvärnöskinka och en lien sallad, med lite dressing mumsigt gott som förrätt