Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik Kantarellpaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar att plocka och äta kantareller, här kommer en god variant på kantarellpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör och mjöl i en matberedare (eller knåda för hand). Mixa riktigt finsmuligt. Stjälp ut smulet på ett bakbord och droppa över 2 msk iskallt vatten, arbeta ihop till en deg med snabba rörelser. Om degen känns för lös, låt den då vila i kylskåp 30 min.
  3. Lägg i den rensade svampen i stekpannan. Hetta upp och tillsätt smöret när all vätska ångat bort. Stek kantarellerna gyllene. Pressa över vitlöken och rör runt försiktigt.
  4. Strö ut osten i botten på pajaskalet. Fördela de stekta kantarellerna över. Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar. Häll detta i pajskalet och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stannat ca 40-50 min.
  5. Servera med sallad och ev. några skivor rökt kött.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • maxxa 6 september 2010

    Fantastiskt god paj! Denna kommer vi göra många gånger! Ska minska lite på smöret i pajdegen, då skalet blev lite väl sprött.Tack för receptet!

  • christincarlsson 20 september 2011

    God, men skulle haft mer kantareller och mer ost.

  • aliice 18 augusti 2012

    Väldigt god paj! Dubblade receptet för en oval pyrexform, det blev lite mycket deg men det blev gott ändå! Fick inte tag på någon västerbottenost, men tog vanlig riven och blandade med finriven parmesanost vilket smakade utmärkt! Tack för ett bra recept, känns bra att använda svampen till något (här glöms den ibland bort, att plocka är roligare än att rensa...)

  • Tiadina 25 augusti 2012

    Jag tog 400 g förvällda kantareller, man kan ta mer om man vill också. Är de färska får man öka något också eftersom mycket vätska försvinner vid stekningen

  • UffeP 17 november 2012

    mycket god jag lade pajen i små formar serverade med tvärnöskinka och en lien sallad, med lite dressing mumsigt gott som förrätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.