Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik köttfärslimpa med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i-ett-gratäng. Köttfärslimpa smaksatt med senap tillsammans med rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 220°
  2. Låt ströbrödet svälla med mjölken i 10 minuter. Rör ner senap, vitlök, tomatpuré, ägg, salt och vitpeppar. Tillsätt nötfärsen och blanda till en jämn smet.
  3. Forma smeten till en limpa på en bakplåtspapperklädd plåt eller långpanna.
  4. Välj rotfrukter efter smak. skala och skär i stavar och lägg på så mycket som får plats runtom körrfärslimpan.
  5. Ringla lite olivolja över rotfrukterna och lägg dessutom på några klickar smör. Strö över lite salt.
  6. Baka i ugn i ca 1 timme. Vänd rotfrukterna lite då och då.
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.