Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik picknickpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här köttpajen med morot och palsternacka gräddas i ett krispigt pajskal och smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, cirka 26 cm i diameter, med en av smördegsplattorna, lämna överhängande kanter. Låt stå kallt under tiden som fyllningen lagas.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och fräs löken cirka 5 minuter tills den är mjuk. Tillsätt färsen och bryn 8-10 minuter, dela under tiden färsen med en gaffel tills den är väl brynt och smulig. Tillsätt morot, palsternacka, tomatpuré och worcestershiresås och smaka av med salt och peppar. Fräs 5 minuter, ta av från värmen och låt svalna helt.
  3. Lägg fyllningen i pajskalet och lägg det andra pajskalet ovanpå. Pressa ihop kanterna med fingrarna och skär bort överflödig smördeg. Pensla pajen med ägget och grädda i ugnen 35-40 minuter tills pajen är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.