Den här köttpajen med morot och palsternacka gräddas i ett krispigt pajskal och smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, cirka 26 cm i diameter, med en av smördegsplattorna, lämna överhängande kanter. Låt stå kallt under tiden som fyllningen lagas.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och fräs löken cirka 5 minuter tills den är mjuk. Tillsätt färsen och bryn 8-10 minuter, dela under tiden färsen med en gaffel tills den är väl brynt och smulig. Tillsätt morot, palsternacka, tomatpuré och worcestershiresås och smaka av med salt och peppar. Fräs 5 minuter, ta av från värmen och låt svalna helt.
- Lägg fyllningen i pajskalet och lägg det andra pajskalet ovanpå. Pressa ihop kanterna med fingrarna och skär bort överflödig smördeg. Pensla pajen med ägget och grädda i ugnen 35-40 minuter tills pajen är gyllene.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar