Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott och annorlunda tillbehör till den grillade köttbiten eller som en god vegetarisk kvällsrätt med en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och koka potatisarna i saltat vatten(om du har bråttom kan du dela dem först). Kavla ut smördegsplattorna, gärna mellan smörpapper. Lägg dem lite omlott på längden. Pressa potatisarna och riv osten. Blanda dessa och rör ner matlagningsgrädden. Fördela massan på de utkavlade smöregsplattorna. Rulla ihop och skär i ca. 5cm "rulltårtsbitar". Pensla skarven med ägg. Ställ bitarna på högkant på bakplåtspapper. Pensla smördegen med ägget. Gratinera i 200 graders ugn i 10 min. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pihal 22 september 2012

    Provade desa idag till middag tillsammans med en pepparbiff och jägermeistersås. Kanongoda, kommer definitivt att serveras fler gånger hemma hos oss. 5 i betyg

  • gosmamman 23 september 2012

    Tack! Det är alltid roligt när mina favoriter även gillas av andra! Hälsningar gosmamman Carin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.