Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik tonfiskgryta med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet komponerade jag ihop själv en kväll och tyckte att det blev så pass gott att jag bara var tvungen att lägga upp det här. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka purjolöken, paprikan och zucchini och fräs det i olivoljan tills dom är lite mjuka men inte tagit färg.
  2. Häll av vattnet från tonfisken och fräs det med grönsakerna i en liten stund.
  3. Häll i dom krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Låt det puttra i ca 5 min.
  4. Riv i vitlöken och tillsätt oregano och timjan samt chilisås, vin och tabasco till såsen och låt den småkoka under lock i ca 10 min till, men låt den gärna stå längre för den blir bara godare.
  5. För att göra den extra god så tillsätt även grädde till såsen, men den är god utan också!
  6. Servera med nykokt tagliatelle eller ris och lite riven parmesan ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.