Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal blåbärscheesecake i glas

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Både smal och snabblagad. Perfekt när du längtar efter något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladetn i kallt vatten i 5 min.
  2. Rör, kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen.
  4. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen.
  5. Ställ i kylen minst 1 tim före servering.
  6. Garnera gärna med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.