Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal gräddtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform, gärna med löstagbar botten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda växelvis ner mjölet och vattnet i ägg och sockerblandningen.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills stickan är torr.
  7. Låt kakan svalna. Skär den i 3 delar.
  8. Mosa bären och bred moset över den understa kakbotten (gör gärna det här dagen innan tårtan ska serveras, så att bärsaften hinner sugas in i kakan)
  9. Bred vaniljkrämen över bären (t.ex. marsánkröm gjord på minimjölk). Lägg över nästa tårtbotten.
  10. Mosa en banan och bred den över kakan.
  11. Vispa Milda visp. Ta ca 1/5 dl av den vispade grädden och bred över bananen.
  12. Lägg över den sista botten och täck tårtan med resten av grädden. Dekorera med t.ex. jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.