Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal kardemummakaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

...with a nice cup of tea...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt, enklast med en elvisp.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Rör ner margarin, vetemjölsblandningen och mjölk i äggsmeten, blanda försiktigt.
  4. Häll upp smeten i en smord och bröad 1½ liters sockerkaksform.
  5. Grädda kardemummakakan i ca 45 minuter i ugnen.
  6. Känn med en provsticka om kakan är färdig. Häll socker på ett smörpapper och vänd upp kakan på pappret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.