Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smala majsplättar

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb, god och nyttig variant av plättar till de som diggar majs. Även perfekta att ha som mellanmål och matlåda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bort vätskan från majsen och börja med att mixa en burk i matberedaren tillsammans med vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan äggen och den andra majsburken. Kör till en jämn smet tills kornen inte syns
  2. Knaperstek baconen i en torr stekpanna (inget smör). Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Använd en matsked smet till plättarna och stek på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Det går fort att steka.
  4. Servera plättarna med bacon och sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.