Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småländsk blomkålsgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En smakrik, snabb och mättande gratäng!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten i ca 7-8 minuter. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ugnssäker form.
  2. Dela 2 isterband och skrapa ur innehållet med en gaffel. Stek det knaprigt i lite smör i en stekpanna och fördela det över blomkålen.
  3. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och tillsätt grädden. Sjud i ca 5 minuter. Tillsätt senap och det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över gratängen och strö över resten av osten.
  4. Gratinera i ugn i 225 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg
  5. Servera gärna med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • stuvade 27 november 2011

    Min man gillar inte rökt fläsk men det gör jag. Isterbandsgratängen tyckte vi båda var jättegod, så den gör vi om

  • cissgott 17 november 2014

    Jag hade inte isterband hemma, men använde Kabanoss (stark korv) och det blev görgott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.