Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småländsk ostkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En härlig efterrätt. För att få en riktigt god ostkaka snålas det varken på ägg, grädde eller mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut mjölet i 2 dl mjölk. Värm resten av mjölken till 32-33 grader, lite svalare än fingervarmt. Tillsätt mjölredningen och ostlöpe och rör om väl. Låt massan stå i cirka 1½ timme tills den börjar tjockna.
  2. Efter 1½ timme rör du om ordentligt så att ostmassan skiljer sig från vasslan. Låt stå ytterligare cirka en halvtimme.
  3. Häll upp ostmassan i en sil och låt vasslan rinna av väl. Krama sönder ostmassan.
  4. Skålla, skala och hacka mandeln. Rör samman ägg och socker och tillsätt mandel och grädde.
  5. Blanda ner äggsmeten i ostmassan och häll blandningen i en smord form. Grädda i 175 grader cirka 1-1½ timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.