En härlig efterrätt. För att få en riktigt god ostkaka snålas det varken på ägg, grädde eller mandel.
Instruktioner
- Rör ut mjölet i 2 dl mjölk. Värm resten av mjölken till 32-33 grader, lite svalare än fingervarmt. Tillsätt mjölredningen och ostlöpe och rör om väl. Låt massan stå i cirka 1½ timme tills den börjar tjockna.
- Efter 1½ timme rör du om ordentligt så att ostmassan skiljer sig från vasslan. Låt stå ytterligare cirka en halvtimme.
- Häll upp ostmassan i en sil och låt vasslan rinna av väl. Krama sönder ostmassan.
- Skålla, skala och hacka mandeln. Rör samman ägg och socker och tillsätt mandel och grädde.
- Blanda ner äggsmeten i ostmassan och häll blandningen i en smord form. Grädda i 175 grader cirka 1-1½ timme.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar