Jag tog mitt recept på Spröda Smålandskringlor och “julade” till det lite. Jag valde saffran, apelsin och kanel som smaksättare, och sist så ringlade jag över en smält choklad (jag valde en 70 % choklad + grädde) Andra smak förslag är rivet skal från en eller två lime + lite av saften och ringla över lite smält vit choklad. En annan smaksättare kan vara lite ny stött kardemumma. Eller ta dom smaker du föredrar. :) En sak som är A och O är att grädden är sur, ju surare desto bättre det är det som ger sprödheten i kringlorna. Med andra ord, släng inte gammal grädde, utan baka kringlor på den!!! Tag gärna fram din grädde dagen innan och låt stå i rumstemperatur och skruva av locket. Har du ingen utgången grädde, så ställ fram den två dagar innan baket istället! Det är helt ok att skippa chokladen om du inte vill ha det jobbet dom blir goda ändå,
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.