Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smålandslimpor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott smakar som köpt sirapslimpa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå kokande vatten över rågmjölet och låt degen stå till nästa dag.
  2. Dag 2: Häll varm mjölk över "degen" . Rör ut jäst i lite mjölk och tillsätt den. Känn efter så "degen" inte är för varm. Tillsätt salt, margarin (smält) mörk sirap och stött kummin tillsätt vetemjöl till en fast deg. Låt jäsa i ca 1 timma.
  3. Baka ut 2 runda limpor låt dessa jäsa. Grädda i 200 grader ca. 1 timme.Pensla de varma bröden med varm vatten. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.