Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smalbröd, mellanmålsbullar

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 1 timme 12 minuter
Skriv ut

Gott med nygräddat bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda jästen med keso i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet.
  2. Tillsätt salt, sirap, havregryn, det grova mjölet och 6 dl av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl och täck över med en handduk. Låt jäsa i 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 32 delar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en smord plåt och låt dem jäsa under en bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.