Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smalmat apelsinkyckling med klyftpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Så god kyckling omtyckt av mina vänner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 -225 grader. Skala och klyfta potatisarna. Bred ut dem i bakpappersklädd form. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Droppa över fettet. Sätt in ugnen 30-35 minuter, vänd på dem med en stekspade ett par gånger under tiden.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en teflonform, skär ett par snedda skåror i varje. Pensla med fett, salta, peppra och droppa över apelsinjuice med rivet apelsinskal. Ställ formen vid sidan av potatisen 20-25 minuter. Tag ut kycklingen. Höj temperaturen till 225 grader. Häll på fraiche och gratinera 5-6 min.
  3. Stick med en köttnål i kycklingenn när vätskan som sipprar ut är klar är kycklingen färdig. Servera kycklingen med potatisklyftor, lätt kokta sockerärtor och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.