Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smalmat kassler och broccolilåda

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fredagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg broccolibuketterna i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet och spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl.
  2. Blanda samman kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter.
  3. Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula.
  4. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i ugnssäker form. Häll ostsås över.
  5. Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mallan1972 6 september 2012

    En riktigt krämig och supergod maträtt!

  • pleta 3 december 2013

    Gott och enkelt. =)

  • pleta 3 december 2013

    Gott och enkelt. =)

  • emseli 26 december 2013

    detta låter väldigt gott. morsan tycker om kassler. men varför lightprodukter? kör på riktig grädde istället. mycket godare och mer mättande

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.