Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig chokladkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en kaka som är lite nyttigare än vanliga chokladkakor, fast ändå minst lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°
  2. Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan. Blanda ned de hackade nötterna. Ev rivet skal av apelsin eller lime.
  4. Grädda kakan ca 30 minuter.
  5. Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
  6. Glasyr. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Bred på den smälta chokladen och strö över nötter.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.