Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig efterrätt

(11 kommentarer)  
Smarrig efterrätt Smarrig efterrätt
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna smarriga efterrätt brukar alltid vara uppskattad. Dessutom är den enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned digestivekexen i botten av en pajform. Sjud 1 burk kondenserad mjölk i vattenbad 30 min, häll sedan den varma mjölken över kexen i formen.
  2. Detta kan med fördel stå över natten.
  3. Vispa grädden och lägg över alltsammans i pajformen. Garnera sedan med exempelvis hallon efter tycke och smak.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • stenbock71 13 mars 2008

    Mmmm, vilken fantastiskt god efterrätt. Det blir ju som kola - och med grädde och hallon. MUMS! Mvh, Stenbock71

  • SDMaya 5 april 2008

    Av oss får det toppen betyg, jag bytte ut vispgrädden till min vaniljgrädde istället. Mums!

  • elma1951 12 januari 2009

    Den gjorde succé!! Otroligt god kolabrytnig mot de färska bären. Jag la till apelsiner, blåbär och granatäpple till hallonen. Supergott!!!

  • Pirkko 20 februari 2009

    Den här var mumsigt! Tack för receptet!

  • leolina 15 januari 2010

    jättegott o så enkelt!!!

  • anluk 26 december 2010

    Full pott från oss. Supergott och så enkelt. Hade bara en liten burk kondenserad mjölk och kommer nog ta 2 nästa gång.

  • Foan 6 april 2011

    Jättegott och så enkelt att göra:) Bjöd några vänner på det och dom bad om receptet.

  • eva73a 21 maj 2011

    Mycket god och superenkel att göra =)

  • joonssoon 17 juni 2011

    Kanon god verkligen, men tar nog 2 burkar nästa gång =) Full pott här

  • bann74 28 december 2011

    En liten fråga. Räcker det verkligen att koka mjölken i 30 minuter

  • Tiadina 8 mars 2015

    Hej! Undrar om det ska stå i frysen eller kylen över natt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.