Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig kolatårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett tips! Att alltid ha ett par kokta sötad kondenserad mjölk på burk hemma i skafferiet, kan köpas i de flesta mataffärer. En stor gryta, ställ ett antal burkar i den, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp (vakta!), och sänk till lägsta temperatur och låt småsjuda i ca tre timmar. Resultatet blir en underbart ljuvlig kolakräm, som kan användas i många bakverk som fyllning t ex rulltårta mm..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en rund sockerkaksform. Klipp bort överflödigt papper, men det är okej om det hänger kvar lite, fångar eventuellt upp om det skulle rinna utanför. Smöra lite i botten och kanter.
  2. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare med knivar. Har man ingen matberedare, får man vispa ägg och socker för sig, och finhacka nötterna för hand.Kör tills nötterna är finhackade.
  3. Häll smeten i formen och grädda ca 15 min i 175 graders ugnsvärme.
  4. Bred kolakrämen över kakan. Oftast räcker det med 3/4 av burken.
  5. Antingen låter man kakan svalna något och brer på grädden och skivar banan (el mandariner) över, eller så serverar man med grädde och frukt bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.