- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Klassisk jättegod morotskaka
Instruktioner
- Vispa socker och olja vitt
Tillsätt morötter och sedan äggen, ett i taget
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
Häll smeten i en smord form
Grädda i 200 grader ca 30-35 min
Låt kakan svalna
Smält smöret till toppingen och låt svalna
Vispa ner de övriga ingredienserna till toppingen i en luftig smet
Bred över kakan
Låt stå kallt en stunt så att toppingen stelnar
Dekorera
- Om du vill göra en mortskaka som ser ut som de på bilden, så gr du antingen så att du dubblar satsen med ingredienser, gör två kakor brer dem med topping och lägger dem på varann eller att du tar en lite mindre jock form och gör en tjock kaka du sedan delar och brer på toppingen och sedan lägger på varann.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag vet inte hur din kräm ovan kan bli så vi, min blev gul :0