Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig och krämig lasagne

(42 kommentarer)  
Smarrig och krämig lasagne Smarrig och krämig lasagne Smarrig och krämig lasagne
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lasagne är svårt att misslyckas med. Har du en smakrik och god köttfärssås som bas har du så gott som redan lyckats. En lasagne har de fördelarna att det ses som smått festligt men är ändå något som lagas på vanliga ingredienser och med lagom billiga ingredienser. Detta är en härligt smakrik lasagne som inte dryper av fett och ost. Jag använder mig av en form som är mer djup än 1 dm för att få en krämigare och fylligare lasagne. Jag tycker att det blir tråkigt när den är gjord i långpanna och bara två lasagneplattor "hög". I detta receptet har jag gjort en variant på en bechamelsås med crème fraiche. Det går precis lika bra att använda en annan variant på denna ljusa sås. Jag har använt mig av mindre ost än andra recept för att göra lasagnen lite nyttigare. Jag har också använt mer lök, mer tomat och mindre kött för att göra maten billigare men samtidigt fyllig. Och resultatet? En riktigt god och enkel lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Finhacka chilin och fräs den i oljan i en djup kastrull. Hacka löken, purjolöken och vitlöken fint. När chilin har fräst i ca 1 minut, tillsätt löken och sänk värmen något. Tillsätt sedan nötfärsen, rör mycket så att den är smulig och klar, sedan häll över tomaterna. Från och med nu ska köttfärsåsen bara koka lugnt.
  3. Smula ner buljongen, tillsätt mango chutney, oregano, paprikapulver och tomatpuré. Smak av med salt och peppar och låt småkoka lugnt medan du gör den vita såsen.
  4. Låt smöret smälta i en liten kastrull. Pudra över mjölet och vispa ner mjölken. Tillsätt crème fraiche och när den är varm och såsen är fint len kan du smaka av med mycket salt, peppar och muskot.
  5. Varva köttfärsåsen, lasagneplattor och bechamelsåsen i en smord djup ugnsform. Häll ett lite tjockare lager bechamelsås, (tillsätt mjölken om du vill ha en ännu krämigare lasagne, använd då en kniv och stick ner längs kanterna för att mjölken ska rinna ner lite) och strö sedan riven parmesan överst.
  6. Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i ca 25-35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (42)

  • Haw 10 september 2009

    Kalasgod! Tog lite mindre av gullöken och lite mer av purjon. Var lite lat och använde pulver-ostsås som jag redan hade hemma. Nästa gång gör jag din sås. Tack för ett bra recept!

  • Lennart_58 24 november 2009

    Som katten Gustaf älskar jag lasagne o din var toppengod, tack ska du ha för receptet o du får, fem fina katt poäng.

  • michaelaeklind 27 mars 2010

    Kanon god lasagne. Jag la i feta ost i den, blev jätte gott! Gjorde hemma gjord pizzasallad till lasagnen, vilket passade bra till.

  • vinterljus 24 april 2010

    Supergod.............TACK!........ Det här receptet kommer jag att göra många gånger till...

  • linndsy 26 maj 2010

    Supergod sak det här :) har nyss lagat den.. Tog i lite tabasco för att göra den lite starkare !! Kommer garanterat göra denna igen :) Danke schöön!

  • Nilsson001 16 juni 2010

    Jätte gott;) Även min treåriga son gillade den skarpt. Kommer absolut att göra denna igen. Tusen tack för ett bra recept.

  • stunberg 4 juli 2010

    Fantastiskt god lasagne!!! Denna kommer tillagas många gånger, högsta betyg från mig och min familj!

  • eva_jonte 13 juli 2010

    mycket god lasagne!! köttfärsen blev perfekt! tuppen upp

  • Forsen 10 oktober 2010

    Godaste lasagnen hittills, och jag har testlagat många, den här är nu vår favorit. Full pott, och tack för receptet!

  • JennyTilly 17 oktober 2010

    Lagade denna lasagen i fredags med tjejkompisar och kan bara säga Fantastiskt god lasagne, full pott från alla tjejer. Kommer helt klart laga den igen. Bästa lasagnen jag ätit!!!!!

  • strixett 2 november 2010

    Lagade denna fantastiskt goda lasange och ger den högsta betyg. Blev minst lika god att värma efter den varit fryst!! Toppen, toppen hälsar vi!!

  • d96tioy 21 december 2010

    Jättegod!! Min första lasagne som jag bjöd andra på, jag fick sååå mycket beröm!

  • gudkar 14 januari 2011

    den var jättegod den blr ett favort högsta betyg Hälsar Gudrun

  • Mircku 26 januari 2011

    Äntligen lyckas jag SJÄLV med en lasagne! Toppbetyg från hela familjen! :)

  • quickhook 6 februari 2011

    Bjöd på denna rätt igår. Försökte följa receptet ganska exakt. Blev hur gott som helst. Serverade med lite sallad, vitlöksbröd och gott vin till. Alla var supernöjda. Tack för ett bra recept.

  • christincarlsson 14 mars 2011

    God :)

  • theresecarlsson 26 mars 2011

    Mycket god lasagne, rekommenderas =)

  • Jenny_N 15 april 2011

    Supergott var detta! Och eftersom den inte innehåller massa ost så blir den inte så onyttig, och lättare att bjuda på! Lite annorlunda men otroligt god!

  • zahraa96 19 april 2011

    jag ska laga lasagne på ditt recept, men har inte mango chutney. är det ett måste? vart kan man köpa det då?

  • Gul13 20 maj 2011

    Tack för ett gott recept. Med tanke på vår 6 åring så skippade jag chilin och tog lite chilipulver i stället. Annars var det verkligen jättegott med creme fraiche.

  • SonjaWikstrom 27 juni 2011

    mycket god lasagne! Tack för det!

  • Liamsmamma 19 september 2011

    Jag följer detta recept slaviskt....för den är helt enkelt PERFEKT. Underbar....fantastisk god...Mummmmmma....åh va sugen jag blev nu på att göra lasagne istället för cannelloni....men men...en annan dag. 5 plus plus plus.

  • Johannahjelm 12 oktober 2011

    Jag provade detta nu, men tycker den blev lite sölig, men jag tror jag hade för liten form, i så fall skulle jag haft fler lager. Men god blev den. :) Hur stor form brukar ni ha?

  • asadara 18 oktober 2011

    Tack för detta fantastiska recept, äntligen en bra lasagne!!

  • Blom70 30 oktober 2011

    Jättegod lasagne som jag kommer göra igen!!

  • zahraa96 9 januari 2012

    Har inte muskotnöt, går det utan eller något annat istället för deT? / sara

  • zahraa96 16 januari 2012

    Gjorde den i helgen, och det var jättegott! Tack! :)

  • LenaNordquist 23 januari 2012

    Bästa lasagnen jag ätit! Mums

  • sarakatrin 17 mars 2012

    Godaste lasagnen jag lagat och ätit !! Kommer definitivt laga den igen!

  • skogsdunge 1 maj 2012

    En otroligt god lasagne:)!

  • _Alexandra_ 4 december 2012

    Underbart gott!

  • callecyp 26 december 2012

    Grymt bra! Tack.

  • atarN 17 februari 2013

    Både enligt mig och min man är detta den bästa lasagnen jag någonsin gjort. Helt fantastisk god!

  • Jessica73 26 april 2013

    Godaste lasagnen någonsin! Tack för ett bra recept.

  • Jessica73 26 april 2013

    Godaste lasagnen någonsin! Tack för ett bra recept.

  • Indie 18 augusti 2013

    För mycket tomater och för lite bechamelsås,blir lite för syrlig lasagne för min smak

  • evalena69 12 oktober 2013

    Underbart god lasagne, härlig smakbrytning med mango chutneyn.

  • blommen 1 december 2013

    Fick bara för mig att man borde röra ned lite riven ost i den vita såsen. Slutade med att jag tippade i 500g och toppade lasagne med riven parmesan. Kan ju säga att ostsmaken tog över "lite" för mycket! Men va fanken bättre lycka nästa gång! =)

  • Tinjep 25 augusti 2014

    Såå gott!

  • Nojjan69 25 mars 2015

    Kört denna ikväll.... MEN smakar först imorg. HOPPAS verkligen att den är god utav H-sike efter allt detta arbetet. Brukar normalt köpa infryst färdig Lasagne, men ville pröva att göra en "EGEN".... Tackar för receptet!! Dax å' smaga imörra'... ;) Pözz pözz :)

  • Nojjan69 25 mars 2015

    Den goa såsen på bild... (tjuvsmakat... :) )

  • Nojjan69 26 mars 2015

    RIKTIGT GOD !! Kommer göras många ggr! Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.