Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig sockerkaka!

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En väldigt god och saftig sockerkaka, man kan lägga i bär och man kan också göra det som muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (ca 1-½ liter). Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner det avsvalnande smöret, vattnet och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i den smorda formen och låt kakan stå i ugnen i 35-40 min.
  2. Du kan också göra en chokladkaka, gör då såhär; Gör en sats sockerkaka. Lägg till 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och ersätt gärna vattnet med kaffe. (Blanda i kakaon och vaniljsockret med mjölet och bakpulvret)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Hannisch 1 februari 2010

    Vilken kanongod kaka!! Jag rullade äppelbitar i socker o kanel och la i. Det blev jätte gott! Jag lät kakan vara inne ca.45 min. Den här kakan kommer jag göra igen =D

  • Hannisch 1 februari 2010

    Just det... Jag hade även i lite vaniljsocker. =)

  • frillancillan 21 april 2010

    Jag gjorde muffins på detta recept och klickade i nutella i mitten, LJUVLIGT! Tack för receptet!

  • Goggen84 11 oktober 2011

    Gjorde också muffins på smeten och det blev succe'! Provade även att ha i en tsk kardemumma och lite hallon i smeten samt rev lite vit choklad över på slutet. Mums :-) Tack för receptet!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.