- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En väldigt god och saftig sockerkaka, man kan lägga i bär och man kan också göra det som muffins.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (ca 1-½ liter).
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Smält smöret.
Blanda mjölet med bakpulver.
Rör ner det avsvalnande smöret, vattnet och mjölblandningen i äggsmeten.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen och låt kakan stå i ugnen i 35-40 min.
- Du kan också göra en chokladkaka, gör då såhär;
Gör en sats sockerkaka.
Lägg till 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och ersätt gärna vattnet med kaffe.
(Blanda i kakaon och vaniljsockret med mjölet och bakpulvret)
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken kanongod kaka!! Jag rullade äppelbitar i socker o kanel och la i. Det blev jätte gott! Jag lät kakan vara inne ca.45 min. Den här kakan kommer jag göra igen =D
Just det... Jag hade även i lite vaniljsocker. =)
Jag gjorde muffins på detta recept och klickade i nutella i mitten, LJUVLIGT! Tack för receptet!
Gjorde också muffins på smeten och det blev succe'! Provade även att ha i en tsk kardemumma och lite hallon i smeten samt rev lite vit choklad över på slutet. Mums :-) Tack för receptet!!