Instruktioner
1. ca. 80 st, beror på hur stora bitar du skär. Förbered: Skolla (förväll och ta bort skalet) och hacka mandeln. (går lika bra med flagad mandel som hackas lite)
2. Bryt chokladen i bitar.
3. Klä en långpanna ca. 20x30 cm med oljat bakplåtspapper.
4. Koka ihop: Blanda socker, grädde och smöret i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter. Rör om hela tiden.
5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna ca. 2 minuter. Tillsätt blockchokladen,rör om tills chokladen smält.
6. Tillsätt sedan den hackade mandeln och rör om.
7. Häll smeten på bakplåtspapperet och låt kallna/stelna.
8. Skär eller bryt i bitar.
9. Variation: Byt ut mandeln mot 100 gr eller mindre kokosflingor eller uteslut den helt. Pröva gärna med olika blockchoklader, ljus, mörk eller vit. Kanske tillochmed choklad som är smaksatt med något.
Smarriga bitar var ingen höjdare. För söt för smulig.