- Serverar: 18 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Dessa munkar smakar lite som kringlor.
Som ni ser på min profil är jag inte så gammal och får inte använda en fritös själv...
Så vilken tur att dessa bakas i ugn!
Instruktioner
- Vispa ägg, socker, vaniljen och smöret i en skål. Blanda tills allt blir slätt.
Häll i mjölken och vispa igen.
Blanda i bakpulvret och vispa.
Sikta sedan i mjölet.
Smeten ska inte vara lös men inte häller som en deg.
Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet i ung 40 min.
- Degen ska nu vara fast.
Knåda ut degen på mjölat bord. Kavla eller tryck ut degen på bordet och gör ringar med hål i.
Själv använde jag ett glas för den stora ringen och en kork till hålet i mitten.
Men man kan använda vad som helst.
Lägg munkarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 min i 200 grader.
Man kan också fritera dom. Det väljer man själv.
Doppa munkarna i kristyr eller något annat gott.
- Tips. När mjölet ska i kan man börja blanda med vispen men sedan byta till en slev.
Publicerat den
17 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt torra tycker jag
Jaa. dom blen ganska torra. Jag själv tycker faktiskt att dom smakar lite som kringlor.