Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga munkar

(2 kommentarer)  
Smarriga munkar Smarriga munkar
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Dessa munkar smakar lite som kringlor. Som ni ser på min profil är jag inte så gammal och får inte använda en fritös själv... Så vilken tur att dessa bakas i ugn!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker, vaniljen och smöret i en skål. Blanda tills allt blir slätt. Häll i mjölken och vispa igen. Blanda i bakpulvret och vispa. Sikta sedan i mjölet. Smeten ska inte vara lös men inte häller som en deg. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet i ung 40 min.
  2. Degen ska nu vara fast. Knåda ut degen på mjölat bord. Kavla eller tryck ut degen på bordet och gör ringar med hål i. Själv använde jag ett glas för den stora ringen och en kork till hålet i mitten. Men man kan använda vad som helst. Lägg munkarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 min i 200 grader. Man kan också fritera dom. Det väljer man själv. Doppa munkarna i kristyr eller något annat gott.
  3. Tips. När mjölet ska i kan man börja blanda med vispen men sedan byta till en slev.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wirinkatasp 21 april 2011

    Väldigt torra tycker jag

  • JosefinJossan 28 april 2011

    Jaa. dom blen ganska torra. Jag själv tycker faktiskt att dom smakar lite som kringlor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.