Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga Tigerrutor!

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Enligt mig är dessa rutor godast direkt efter att man har tagit ut dem från frysen...men bedöm själva!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en långpanna med bakplåtspapper (20x25). 2. Smält smöret, låt svalna. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ägget vitt och poröst. Häll sedan ner smöret i de torra ingredienserna, tillsätt sedan ägget. 4.Bred ut smeten jämnt i bakformen, ställ in den i nedre delen av ugnen, ca 10 min.
  2. 5. Fyllning: Smält den vita chokladen i vattenbad. Rör samman osten och äggen till en slät kräm. Tillsätt sedan vetemjöl, kaffegrädde och chokladen. 6. Smält den ljusa chokladen i vattenbad. Bred fyllningen över kakan. Ringla över den ljusa chokladen, tigrera kakan (dra en tandpetare genom fyllningen). 7. Grädda kakan i ca 30 min. tills fyllningen stelnat. 8. Skär kakan i rutor när den har svalnat. Klar att serveras!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.