- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Enligt mig är dessa rutor godast direkt efter att man har tagit ut dem från frysen...men bedöm själva!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en långpanna med bakplåtspapper (20x25).
2. Smält smöret, låt svalna.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ägget vitt och poröst. Häll sedan ner smöret i de torra ingredienserna, tillsätt sedan ägget.
4.Bred ut smeten jämnt i bakformen, ställ in den i nedre delen av ugnen, ca 10 min.
- 5. Fyllning: Smält den vita chokladen i vattenbad. Rör samman osten och äggen till en slät kräm. Tillsätt sedan vetemjöl, kaffegrädde och chokladen.
6. Smält den ljusa chokladen i vattenbad. Bred fyllningen över kakan. Ringla över den ljusa chokladen, tigrera kakan (dra en tandpetare genom fyllningen).
7. Grädda kakan i ca 30 min. tills fyllningen stelnat.
8. Skär kakan i rutor när den har svalnat. Klar att serveras!
Publicerat den
19 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar