Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här smörgåstårtan kan man bara inte äta för mycket av! Jo, det kan man kanske, men man tröttnar inte! Den är ganska billig att göra, och framför allt så är tillagningen enkel, vilket är mitt främsta mål i köket....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du vill så kantskär du brödet, jag brukar inte göra det, men det är en smaksak. Eller köp färdiga längdskurna bitar. Jag tycker att det funkar bra, och är billigare, att stapla rostbröden på varann.
  2. Börja med att lägga upp så många skivor bröd, så tätt det går, som får plats på en stor bricka eller på en plåt, lägg ett bakplåtspapper i botten. Här bestämmer du själv storleken på smörgåstårtan.
  3. Blanda ihop allt till fyllningen, smaka er fram med majonnäsen, ta mer gräddfil om ni vill, men försiktigt så inte fyllningen blir för lös. Allt är ju en smaksak i recept, alltid kan man minska ner på något eller öka mängden av något annat. Allt handlar om balans!
  4. Bred sedan på ett tjockt lager fyllning på brödskivorna, lägg på nya brödskivor och fortsätt så till ni tycker att smörgåstårtan är lagom hög. Jag brukar inte lägga smet på det översta lagret brödskivor, men det kan man ju göra om man vill. Blir det smet över? Perfekt att lägga på rostmackan eller fyll en baguett med grönsaker och tonfiskfyllning, mums! Låt nu smörgåstårtan vila under plastfolie i kylskåpet över natten, då gottar den till sig ordentligt och är inte sådär tråkigt torr som en del smörgåstårtor kan vara.Garnera dagen därpå.
  5. Hur ni ska dekorera er smörgåstårta vet ni nog bäst själva, man tar det som man tycker om helt enkelt, och det som är vackert! Jag har någon gång faktiskt garnerat med enbart tunnskivad gurka, det funkade det också! Jag brukar bre på ett tunt lager majonnäs på hela tårtan först så att saker och ting ska fästa lite bättre. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.