Mjuka kuvertbröd är suveräna att ha i beredskap i frysen.
Instruktioner
- Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten samt salt, olja och grahamsmjöl. Arbeta därefter ner vetemjölet 1 dl i taget, degen ska vara lite lös.
- Jäs till dubbel storlek ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.
- Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den inte – degen ska behålla luften i sig – dela den i stället i lagom kuvertbrödsbitar med hjälp av degskrapa eller vass kniv.
- För över bitarna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min i 250°.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott , lättbakat och trevligt bröd att bryta på mitten och toppa med någon trevlig liten röra. Auberginedip och böncreme var mycket gott till. GJorde detta bröd till fars 75-års fest och det blev mycket uppskattat.
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.