Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smartaste chokladtårtan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna chokladtårta är saftig och väldigt god. Men det bästa är att man kan göra den i förväg, frysa och ta fram och garnera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smöra och ströa en rund sockerkaksform, gärna med löstagbar botten.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och häll i äggblandningen, blanda och tillsätt det heta vattnet medan du vispar. Häll i formen och grädda i 175 grader 35 minuter. Kolasåsen kokas under gräddningen.
  3. Kolasås: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Låt det sjuda ca 25 min tills det är tjockflytande (gör ett knäckprov). Dra kastrullen åt sidan och tillsätt det kalla smöret. Om man glömmer smöret funkar det bra ändå, det blir bara lite segare.
  4. Dela kakan på mitten medan den är varm och bred på drygt hälften av fyllningen. Lägg ihop och bred på resterande fyllning på toppen, låt rinna över kanten. Låt tårtan kallna.
  5. Nu kan man frysa kakan eller garnera den, vispgrädde på toppen, lite strössel eller frukt, som man vill. (Garnera inte innan frysning.)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • KitKat 25 april 2010

    Är på jakt efter det ultimata chokladtårtereceptet och det här kom bra nära! Tanken var att testa med infrysning och garnering efteråt men vi åt liksom upp tårtan innan den hamnade i frysen....:-) Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.