Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskig banankaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En vädligt god och fluffig banankaka som får extra saftighet av filmjölken! Servera med hallonsåsen som finns bland mina recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form (ca 1,5 liter). Smält fett och låt det svalna något. Hacka nötterna eller mandeln. Skala och mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör först ner fettet och filen, sedan mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist ner nötterna och bananerna.
  3. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 200° i 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Servera kakan med hallonsås och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tingeling13 9 april 2009

    Saftig och god, pga nötallergi så bytte jag ut nötter mot kardemummakärnor med gott resultat, den behövde lite mer än 60 minuter i min ugn.

  • LeRoLi 24 juli 2011

    Hur god som helst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.