- Serverar: 8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Suverän och annorlunda paj som jag hittade i en veckotidning, väl värd att prova...
Instruktioner
- Blanda mjöl, vaniljsocker, smör och socker. Tillsätt äggula och vatten. Rör ihop till en boll, svep in den i plast och låt vila kallt ca 30 minuter.
Tryck ut den i en pajform,ca 24 cm i diameter. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
- Bred lemon curd i bottnen på formen, vispa grädden. Rör samman färskost och äggula. Smaksätt med citronskal och saft, florsocker och vaniljsocker. Blanda detta med grädden. Tillsätt marsanpulvret och vispa till en jämn konsistens. Bred ut fyllningen i kakbotten, dekorera med körsbär, låt stå kallt några timmar.
Publicerat den
4 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar