Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskig kladdkaka med hallonglasyr!

(1 kommentar)  
Skriv ut

Väldigt god kaka. På bilden har jag dubblerat hallonglasyren, därför det ser mycket ut. Nästa gång gör jag så som det ska vara. Godast är den dagen efter. Hoppas ni gillar den! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad. Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret. Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet. Smörj en form, mjöla eller bröa och häll i chokladsmeten formen.
  2. Glasyren: Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer. Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt. Grädda i ugnen ca 15-20 min, 175 grader.
  3. Servera med en klick grädde eller en skopa vaniljglass!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tiol 25 juni 2012

    Är det OK att frysa denna kakan. Skall göra den till ett kalas, och måste vara ute i någon vecka före, och så länge vill jag inte att den skall så i kylen. Tacksam för svar//tina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.