- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept som blev till efter principen "man tager vad man haver". Gillas även av barnen. Lite mer smak än de traditionella laxlasagnerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den frusna spenaten i en kastrull och rör tills den blivit varm.
- Tillsätt en burk (ca. 250-300g) salsasås och matlagningsgrädden. Pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra efter smak. Skiva laxfilérna i ca. 1cm tjocka skivor.
- Lägg lite av såsen i botten av en ungsform och lägg sedan ett lager med lasangeplattor. Lägg sedan på lite sås till och lite av de skivade filéerna.
- På med ett lager lasangeplattor och fortsätt tills laxen är slut. Avsluta med ett lager plattor med lite sås på.
- Strö därfter över riven ost. Det är en fördel om osten är lite lagrad så att det är lite smak på den. Ser det ut som det kommer bli torrt så kan man tillsätta lite mjölk. In i ugnen i ca. 30minuter eller tills osten smält och lasagneplattorna är mjuka.
Publicerat den
10 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska laxen tillagas innan man lägger den i formen?
Nej det behövs inte. Den hinner bli färdig i ugnen.
Jättegod! Till och med gubben tog en portion till ;)
Kul att ni tyckte om den! Just salsasåsen var en chansning men det fungerar ju bra ihop.
Vad ska det vara för lax?? Färsk, fryst, tillagad el. rökt?? Låter annar som ett toppen recept hälsningar maria
Jag brukar använda fryst.