Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskiga päronmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättesmaskiga muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål muffinsplåt med matfett eller klåä den med pappersformar. Häll över päronen och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda matfett och socker med en elvisp. Vispa ner ägget. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet, växelvis med mjölken. Kör på lägsta hastighet.
  3. Skiva 2 päronhalvor i vardera 6 skivor eller klyftor. Ställ åt sidan. Tärna resten av päronen och rör ner dem i muffinssmeten. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Förgrädda ca 15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 250 grader.
  4. Bred under tiden päronskivorna eller klyftorna med aprikospuré. Strö över farinsockret. Lägg en päronskiva ovanpå varje muffins och fortsätt grädda 5-10 minuter eller tills päronskivorna med farinsocker har blivit läckert brunglaserade. Ställ muffinsformen på ett galler och låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.