Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskigaste thaigrytan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept jag hittade på i veckan. Mer än nöjd blev jag, måste jag säga! Håll till godo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra.
  2. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök. Häll över i såsgrytan när kycklingen fått färg och är genomstekt.
  3. Dela broccolin i mindre buketter, tärna paprikan grovt, skär löken i smala klyftor och strimla purjon på längden i ca 5 cm långa stavar.
  4. Woka snabbt på hög värme i resten av oljan (grönsakerna ska behålla sin krispighet, men bli lite sotiga på ytan).
  5. Släng i thaibsilikabladen de sista sekunderna av grönsakswokningen och häll över allt i grytan med såsen och kycklingen.
  6. Nu har du en mycket smakrik gryta, tack vare att såsen fått puttra och reducera under lång tid, med samtidigt krispiga, fräscha grönsaker, tack vare den hastiga wokningen!
  7. Servera med basmatiris och eventuellt thai sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • StudentEllen 19 februari 2012

    Jag lagade den här grytan idag. Den var riktigt, riktigt god! Jag slickade tallriken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.