Det här brödet är numera det vanligaste och mest omtyckta brödet hemma hos oss. Jättegott och enkelt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°C. Blanda bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, ev. russin, ev. morot, havregryn och brödkryddor och blanda. Tillsätt vetekli och rågsikt eller grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Degen blir kladdig.
- Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform och fördela den så jämt du kan med en slev eller liknande.
- Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
- Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan).
- (Laktosfri: använd laktosfri fil.)
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar