Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smetana

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Smetana-rysk syrad grädde är en viktig ingrediens i det ryska köket. I sverige ersätts det oftast med gräddfil, en blek kopia i ryska sammanhang. Smetana används i så gott som alla ryska soppor och maträtter.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ättikan med grädden i en skål (ej metall) och rör om väl. Skålen får stå 2-3 dar i ett varmt rum tills grädden surnat till fil. Rör om på nytt och täck gräddytan med en flerdubbelt vikt och urkramad fuktig tygservett somså småningom suger upp vattnet ur grädden, vilken tjocknar till smetana. Den färdiga smetanan förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.