Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smögensås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Godare än påssåsen, lite krånglig men så värt det.

Ingredienser

Instruktioner

Skala lök och vitlök och hacka allt ganska fint. Putsa sellerin och skär den i skivor. Skala och strimla eller grovriv moroten. Värm smöroljan i en kastrull. Lägg i grönsakerna och fräs några minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpuré, vin och fond och sjud såsen 5-10 minuter utan lock. Tillsätt grädden, koka upp och red av enligt anvisning på paketet Lägg i örter, citronskal och räkor och värm såsen, men låt den inte koka. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.