Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smör på eget vis

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bredbart smör för den som vill ha ett smöralternativ till det köpta smöret. Här kan du tillsätta salt efter smak och behov. All blodmat kräver en högre saltmängd i smöret, enligt min åsikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden tills den börjar likna smör. Tillsätt därefter vatten och rör om med slev eller liknande. Blanda väl.
  2. Tryck ihop och knåda massan tills all vassle och vatten har runnit ut.
  3. Ställ smörmassan på en snedställd bricka och försök få ut kvarvarande vassle och vatten.
  4. Bred sedan ut smörmassan på en bräde och ströa grovsalt ut. Knåda in saltet ordentligt i massan och provsmaka. Tillsätt salt efter behov och smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aems 27 maj 2011

    Hej! Tack för receptet, men, hur många hg färdigt smör blir detta? Hälsn Aems

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.