Det vattnas i mungiporna.
Instruktioner
- Bena ur kycklingen från ryggen och fram, så att man får ett helt skinn.
Lossa lår och vingar. Bena ur låret och slå in köttet
i parmaskinka.
Lägg skarven neråt på en smord plåt.
- Pensla på lite olivolja och stek i 175 º varm ugn
tills innertemperaturen är 64 º.
Tag filéerna med skinnet och stick in persilja under skinnet. Rulla ihop till en rulle och bind ihop.
Rundbryn i smör och stek färdig i 130 º varm
ugn tills den har en innertemperatur på 64 º.
- Skrubba potatisen och halvera dem.
Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med
smöret och grovt salt.
Baka i 150 º varm ugn i ca 25 minuter eller
tills de är mjuka. Blanda ärtskotten med potatisen
före servering.
- Koka lök, äpple och palsternacka i äppelcider och
kycklingfond i ca 10-15 minuter
Slå på grädde och reducera till lagom konsistens.
Sila såsen och mixa den med tryffelolja.
Krydda med salt och peppar.
- Smaklig spis.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar