Ska det vara smör så ska det. Mumma så gott.
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Lägg vetemjölet i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Smula ner jästen, tillsätt salt, socker och smör och finfördela det. Tillsätt ägg och mjölk under gång. Bearbeta degen 2 minuter. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle. Dela dem i 18 bitar som rullas till runda bollar. Lägg dem i folieformar ställda på en plåt.
Låt bullarna jäsa 20 minuter.
- Blanda fyllningen och tryck med ett finger ett djupt hål mitt i bullarna. Lägg en dryg tesked fyllning i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ytterligare ca 20 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ruskigt goda bullar, som jag gjort många gånger!