Detta är ett smart sätt att få många suveränt goda bullar.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den i bunken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt hälften av mjölet och blanda till en slät, lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Rör smör, socker, citronskal, kardemumma och salt till en smidig massa. Blanda ner detta i degen och arbeta in resten av mjölet. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 30x40 cm. Lyft över i en långpanna med bakpapper i botten. Nagga degen med en gaffel och låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Garnering:
Koka upp grädden med hälften av sockret. Låt blandningen kallna. Skåla, skala och finhacka mandeln. Gör med en fingertopp gropar över hela degplattan med ca 2 cm mellanrum och fördela gräddblandningen i groparna. Blanda resten av sockret med kanel. Strö detta och hackad mandel över hela degplattan och klicka på smör.
Grädda kakan i 200 grader mitt i ugnen 20-30 minuter.
- Skär kakan i lagom stora fyrkanter. Ät och njut!!!
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar