Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbullar med kaffegrädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Jättegoda och saftiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen med lite av kaffegrädden, tillsätt sedan resten. Nyp ihop vetemjölet med smöret till en smulig massa.
  2. Tillsätt socker och gräddblandningen. Arbeta lätt samman till en smidig deg. Baka ut degen direkt. Kavla ut degen till ca 30 x 56 cm. Blanda samman fyllningen och bred på plattan.
  3. Rulla ihop och skär ut bullar som läggs i pappersformar. Låt jäsa ca 1 timme tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
  4. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, 5-8 minuter tills de fått fin färg. Strö över florsocker vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PerGR 12 januari 2012

    Jättegoda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.