Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbullar med mandelkräm

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Oemotståndligliga vetebullar med smötsmak och en exklusiv fyllning av mandelkräm TIPS Mandelmassan kan bytas ut mot samma mängd kokos eller nötmassa som finns att köpas färdig. NÖT ALLERGI? byt ut mandelkrämen mot marsánkräm och strö över pärlsocker istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37º. Häll degspadet över jästen och rör ut den. Tillsätt ägg, sirap, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta allt till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt 30 min på en rumsvarm plats.
  2. Gör mandelkrämen: Riv mandelmassan. Rör ihop den med florsocker och vatten
  3. Gör smörkrämen: Rör smör, strösocker och vaniljsocker.
  4. Ta upp degen och arbeta den blank och smidig på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut den ena delen och lägg den i en långpanna, ca 30x40 cm. Bred mandelkrämen över.
  5. Kavla ut den andra delen till en rektangel. Bred ut smörkrämen på degen. Rulla ihop degen som till kanelbullar och skär den i 30 lika stora bitar.
  6. Placera bitarna med den skurna sidan upp, jämt fördelade ovanpå degen med mandelkräm. Sätt på ugnen 225º. Låt degen jäsa ytterligare 20 min.
  7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över mandeln. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de fått vacker färg. Skär 30 rutor efter "SNURRORNA" och låt de svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • sandorfasz 19 mars 2009

    hmmmm............. 0,5 dl salt?????

  • birlar61 31 juli 2009

    Vi gillade denna bulle mycket bra.... helt sagolikt god. Nu ska jag baka en omgång till :-) Tack för receptetet!!

  • Biobaluba 29 december 2010

    Tack så mycket! Jag har letat som en tokig efter detta receptkortet!!! Nu är födelsedagen räddad!

  • wilma74 9 januari 2011

    Jag ska prova detta goda recept

  • Loulou3 9 mars 2011

    Har försökt kommentera denna recept 2 gånger men har nog skrivit för mkt så det gick inte fram. Jag skrev en del svårigheter jag hade men det är kanske resultatet som räknas! ”Bland de bästa kakorna jag har ätit” och denna kommentar kom från min son som inte kunde få nog av kakan, men även från min väninna som tyckte att den såg både lyxig och proffsigt bakat ut. Den var lite kladdig och underbar! Alla älskade den! Kakan var lätt att göra, men mjölmängden och gräddnings tiden stämde inte riktigt hos mig. TACK för receptet! STOR 5:a från oss!

  • aemelieh 18 juli 2011

    "Bästa bullen jag ätit på väldigt väldigt länge" hördes ur gästens mun. Full pott!

  • Bappi 13 februari 2012

    Herre hjärtans så goda bullar och full pott med poäng :-)

  • Bappi 13 februari 2012

    Fullpott med poäng för denna bulle var så god och så lättbakade. Säkert god med marsankräm och pärlsocker också ... tack för ett jättebra recept :-) /kram

  • Hooon 16 januari 2015

    Så himlans goda! Bakat dem ett par ggr nu.. Lika gott varje gång :)

  • mep 2 februari 2015

    Fantastiskt goda bullar. Kavlade ut degen enl. receptet men tog ut 30 st med ett runt mått och bredde på mandelkräm som sedan placerades i pappersformar På dessa la jag sen på varje en bit av den avskurna degen med smörkrämen. 150 gr. smör till smörkrämen var i mesta laget, tänker nog ta 100 gr. nästa gång Tack för receptet en klar favorit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.