Härligt stora brödbullar som passar att frysa in.
Instruktioner
- Rör ut jästen med det värmda degspadet (37°) och blanda med Fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt socker, salt och kardemumma samt ungefär 10 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
- Slå ihop degen efter jäsningen och arbeta in mer mjölmix i omgångar. Det gör ingenting om det blir lite mjölmix över, huvudsaken är att du kan hantera degen på bordet.
- Dela degen och forma två runda bullar. Lägg bullarna på plåt och platta till dem med handen så att de blir ca 23 cm i diameter.
- Gör fördjupningar i bullarna med ett slevskaft och klicka i smörblandningen. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter och pensla sedan med ägget. Grädda till lagom färg i 20-25 minuter på andra falsen nerifrån. Låt brödet kallna under bakduk och frys in det som inte går åt direkt.
- Ugn: 200°
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar