Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbulle

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Härligt stora brödbullar som passar att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med det värmda degspadet (37°) och blanda med Fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Tillsätt socker, salt och kardemumma samt ungefär 10 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
  3. Slå ihop degen efter jäsningen och arbeta in mer mjölmix i omgångar. Det gör ingenting om det blir lite mjölmix över, huvudsaken är att du kan hantera degen på bordet.
  4. Dela degen och forma två runda bullar. Lägg bullarna på plåt och platta till dem med handen så att de blir ca 23 cm i diameter.
  5. Gör fördjupningar i bullarna med ett slevskaft och klicka i smörblandningen. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter och pensla sedan med ägget. Grädda till lagom färg i 20-25 minuter på andra falsen nerifrån. Låt brödet kallna under bakduk och frys in det som inte går åt direkt.
  6. Ugn: 200°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.