Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelse med vinbärssylt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Syrligt, sött och försvinnande gott! Dessa små läckra bakverk brukar gå snabbt åt och tur är väl att de bara tar några minuter att göra - om man bortser från vinbärssylten förstås. Vill du kan du använda färdig sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vinbärssylt: Rensa och skölj bären. Lägg i kastrull på svag värme. Mosa eventuellt bären med en gaffel för att kastrullbotten inte ska brännas. Tillsätt sockret. Rör om medan sockret löses upp, ca 25-30 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg upp smördegsarken på en plåt med bakplåtspapper. Skär varje smördegsark i 4 delar för mindre bakelser. Baka i ugnen tills arken blivit höga, frasiga och fått en gyllenbrun färg. Skär varje bakverk i mitten på längden.
  4. Blanda vinbärssylt med kesella. Skeda upp på varje smördegsbit. Toppa med ytterligare en smördegsbit. Lägg på en klick grädde och dekorera med bär och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.