- Serverar: 3 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Extremt goda till sommaren
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattan om den varit fryst. Dela den sedan i tre lika stora bitar.
Rista ett rutmönster på ovansidan med en vass kniv eller sporre, men inte så det går igenom.
- 2. Lägg plattorna på en bakpappersklädd plåt och pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ungnen tills de pöst upp och fått en vacker färg, det tar cirka 15-20 minuter.
- 3. Förbered fyllningen medan smördegsplattorna gräddas och svalnar: Vispa grädde eller vaniljvisp eller gör vaniljkräm av pulver.
- 4. Rensa, skölj, skala och dela de frukter och bär som du tänker använda.
- 5. Dela smördegsplattorna i två delar. Fördela krämen eller grädden på hälften av plattorna. Lägg frukt eller bär ovanpå. Lägg på de kvarvarande plattorna och garnera med önskad frukt och eventuellt ett par vackra blad.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar