Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Extremt goda till sommaren

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattan om den varit fryst. Dela den sedan i tre lika stora bitar. Rista ett rutmönster på ovansidan med en vass kniv eller sporre, men inte så det går igenom.
  2. 2. Lägg plattorna på en bakpappersklädd plåt och pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ungnen tills de pöst upp och fått en vacker färg, det tar cirka 15-20 minuter.
  3. 3. Förbered fyllningen medan smördegsplattorna gräddas och svalnar: Vispa grädde eller vaniljvisp eller gör vaniljkräm av pulver.
  4. 4. Rensa, skölj, skala och dela de frukter och bär som du tänker använda.
  5. 5. Dela smördegsplattorna i två delar. Fördela krämen eller grädden på hälften av plattorna. Lägg frukt eller bär ovanpå. Lägg på de kvarvarande plattorna och garnera med önskad frukt och eventuellt ett par vackra blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.