Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Snabbt och enkelt gör du läckra bakelser av djupfryst smördeg, vaniljvisp eller kräm samt de bär du har tillgång till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattan om den varit fryst. Dela den sedan i tre lika stora bitar. Rista ett rutmönster på ovansidan med en vass kniv eller sporre, men inte så att det går igenom.
  2. Lägg plattorna på en bakpappersklädd plåt och pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen tills de pöst upp och fått vacker färg, 15-20 minuter.
  3. Förbered fyllningen medan smördegsplattorna gräddas och svalnar. Vispa grädde eller vaniljvisp eller gör vaniljkräm på pulver.
  4. Rensa, skölj, skala och dela de frukter och bär som du tänker använda.
  5. Dela smördegsplattorna i två delar. Fördela krämen eller grädden på hälften av plattorna. Lägg frukt eller bär ovanpå. Lägg på de kvarvarande plattorna och garnera med önskad frukt och eventuellt ett par vackra blad.
  6. Ett par smördegsplattor brukar vanligtvis innehålla fem plattor. Av varje platta kan man göra tre bakelser. De plattor du inte använder kan sparas i frysen och användas vid ett senare tillfälle.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.