Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsformar med Cherry Heeringmarinerade körsbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till smördegsformana provade vi oss fram, och fick bäst resultat när vi bakade smördegen runt mazarinformar i aluminum.

Ingredienser

Instruktioner

Smördegsformar: Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen tunt ca 15x20 cm, i florsocker på ena sidan. Skär degen i 4 längder, 5 cm breda. Forma aluminiumformarna så att kanterna blir raka och rulla degen runt dem med den sockrade sidan ut. Låt degen gå väl omlott och nyp ihop kanterna så att de inte spricker upp. Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 min tills de har fin färg. Ta bort formarna från smördegen medan den fortfarande är varm. Låt dem kallna. Förvara dem torrt. Körsbär: Kärna ur körsbären. Koka ihp dem med vinet ca 25 min, tills det bara är lite vätska kvar. Låt kallna. Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggula, urskrapade frön från vaniljstången, socker och Maizena i en kastrull. Låt koka upp under vispning tills krämen tjocknat. Låt den därefter kallna. Servering: Vispa grädden med florsocker och vänd ner knappt hälften i den kalla krämen. Ställ smördegformarna på tallrikar. Fördela körsbären i formarna och runt om. Lägg krämen i formarna. Toppa med restan av den vispade grädden. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.